Je bedrijf verkopen?

Bij de verkoop van je bedrijf gaat het vaak om meer dan alleen een goede prijs. De meeste ondernemers zoeken een goede overname kandidaat die het bedrijf met zorg zal voortzetten.

Toch struikelen veel ondernemers al bij de 1e wens. Het verkopen voor een goede prijs!

Veel kleine en middelgrote bedrijven vinden het lastig om (zelfs bij gunstige economische omstandigheden) een goede koper te vinden. 90% van de te koop staande bedrijven wordt namelijk nooit verkocht, laat staan voor een reële prijs.

Doordat wij een verkoper met reeds geïnteresseerde koper(s) "matchen" is de kans op een succesvolle verkoop veel groter!

zoekmachine optimalisatie google afbeelding

Waarom je bedrijf verkopen?

Iedere ondernemer heeft daar natuurlijk zijn eigen redenen voor, zoals bijvoorbeeld:

 • Je bent toe aan iets anders (nieuw ondernemingsavondtuur, reizen, vrijheid, emigreren, etc.)
 • Je wilt graag met pensioen of eerder stoppen
 • Je wilt geen ondernemersrisico meer lopen
 • Er is geen (goede) opvolger voor je bedrijf
 • Je bent op zoek naar een betere werk/privé balans
 • Het lukt je niet om verder te groeien
 • Je bent meer werknemer, dan ondernemer
 • Gezondheidsredenen (ziekte, burn-out, etc.) of familieomstandigheden
 • Een echtscheiding dwingt je tot verkoop
 • Een nieuwe / grote concurrent
 • Een conflict tussen zakenpartner of (mede)aandeelhouders
 • ... of je hebt de wens om te cashen
Wat je reden ook is? Wij vinden snel een koper!


Je bedrijf snel verkopen? Bel: 023 20 78 002!

5 voordelen van een bedrijfsovername via Simpel Succesvol


Wil je weten wat ons uniek maakt bij het vinden van een koper voor jouw bedrijf? Bekijk dan hieronder de belangrijkste voordelen van een samenwerking met ons.


1. No Cure No Pay, maar dan zonder addertjes!
Wanneer wij een koper voor jouw bedrijf gaan zoeken dan werken wij op "No Cure No Pay" basis. Vinden wij geen geschikte koper, dan ben je ook geen vergoeding aan ons verschuldigd.

Wat ons echt uitzonderlijk maakt is dat wij (ondanks de "no cure no pay") geen addertjes onder het gras hebben. Onze "bedrijfsmatching" is namelijk zonder enige exclusiviteit.

Dit betekent dat je zelf ook nog steeds je bedrijf kunt verkopen zonder ons daar een vergoeding of boete voor te hoeven betalen wanneer je daar in slaagt. Kortom, vinden wij geen koper voor je bedrijf of vind je er zelf één, dan ben je ons ook geen vergoeding verschuldigd!

* Indien je als verkoper echter een fact sheet, informatie memorandum, waardebepaling of juridisch advies wenst (maar dit is niet verplicht), dan zijn deze kosten voor rekening van de verkoper.
2. Krijg meer voor je bedrijf dan verkopen via broker of zelfstandig!
Simpel succesvol heeft een netwerk van bedrijven en/of investeerders die begrijpen hoe een overname van een bedrijf voor alle betrokkenen een goede deal moet zijn! Het is belangrijk dat beide partijen de overdracht met een goed gevoel kunnen afronden. Deze insteek zorgt er voor dat zowel verkoper als koper het maximale uit de onderhandeling kunnen halen.


3. Verkoop sneller & gemakkelijker!
Voor eigenaren van kleine en middelgrote bedrijven is het vaak lastig om een goede koper te vinden voor je bedrijf. Volgens onderzoeken blijft 90% van de te koop staande bedrijven onverkocht! Simpel Succesvol gaat actief op zoek naar potentiële koper bij bedrijven of investeerders die reeds hebben aangegeven een bedrijf in jouw branche over te willen nemen. Dit zijn in bijna alle gevallen strategische kopers van bedrijven, wat het beste type koper is voor een snelle en goede verkoop.
4. Bedrijf met lage of geen winst is verkoopbaar!
Denk jij dat jouw bedrijf slecht verkoopbaar is wanneer deze een lage of zelfs geen winst heeft? Niets is minder waar. Simpel succesvol kan jou, zelfs in deze situatie, helpen om je bedrijf toch tegen een reële prijs te verkopen!

Een bedrijf dat voor jou wellicht minder waardevol is kan voor een koper wel waarde hebben vanuit strategisch oogpunt. Hoewel dit per bedrijf verschillend is kan het zeker de moeite waard zijn om hier met ons contact over op te nemen.
5. Geheimhouding van bedrijfsgegevens
Wij begrijpen als geen ander dat je als ondernemer de informatie over je bedrijf wilt beschermen. Wij zullen nimmer jouw bedrijfsgegevens of informatie delen anders dan met de potentiële koper en zelfs in dat geval zullen wij er voor zorgen dat potentiële kopers niet zo maar over jouw gegevens beschikken door de verstrekte informatie anoniem te maken!


Kortom, loop je met de gedachte om je bedrijf te willen verkopen, aarzel dan niet langer en neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. Wij helpen je graag om je bedrijf te verkopen aan een partij die je bedrijf met de meeste zorg zal voorzetten en die de beste prijs er voor over heeft!

Wat is je bedrijf eigenlijk waard?


Het is natuurlijk leuk dat je met de gedachte speelt om je bedrijf te verkopen, alleen voor welk bedrag? Als eigenaar hecht je natuurlijk veel waarde aan je eigen bedrijf, alleen is dat ook een reële waarde die een koper in je bedrijf ziet?

De ervaring leert namelijk dat ondernemers de waarde van hun bedrijf nogal eens verkeerd inschatten. Deze inschattingen wijken zowel naar boven als naar beneden af en dat is op zich ook wel begrijpelijk!

Voor het bepalen van de juiste verkoopwaarde van je bedrijf spelen namelijk nogal wat factoren mee. Een officiële waardebepaling van je bedrijf kan zowel jou als de koper helpen om deze onduidelijkheid weg te nemen.

Snel verkopen voor een goede prijs?

Wanneer je van plan bent om je bedrijf op korte termijn te verkopen en tevens een goed prijs wilt hebben, dan is het verstandig om direct contact met ons op te nemen. Wij "matchen" je graag met de juiste koper!

bedrijfsovername image

Bedrijf Verkopen? Zet de eerste stap

Wanneer je serieus geïnteresseerd bent om je bedrijf te verkopen en je wilt weten wat jouw bedrijf waard is neem dan even contact met ons op. In een vrijblijvend persoonlijk gesprek bespreken we graag wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.


Je bedrijf snel verkopen? Bel: 023 20 78 002!