Je bedrijf verkopen?

Bij de verkoop van je bedrijf gaat het vaak om meer dan alleen een goede prijs. De meeste ondernemers zoeken een goede overname kandidaat die het bedrijf met zorg zal voortzetten.

Toch struikelen veel ondernemers al bij de 1e wens. Het verkopen voor een goede prijs!

Veel kleine en middelgrote bedrijven vinden het lastig om (zelfs bij gunstige economische omstandigheden) een goede koper te vinden. 90% van de te koop staande bedrijven wordt namelijk nooit verkocht, laat staan voor een reële prijs.

Doordat wij een verkoper met reeds geïnteresseerde koper(s) "matchen" is de kans op een succesvolle verkoop veel groter!

zoekmachine optimalisatie google afbeelding

Waarom je bedrijf verkopen?

Iedere ondernemer heeft daar natuurlijk zijn eigen redenen voor, zoals bijvoorbeeld:

 • Je bent toe aan iets anders (nieuw ondernemingsavondtuur, reizen, vrijheid, emigreren, etc.)
 • Je wilt graag met pensioen of eerder stoppen
 • Je wilt geen ondernemersrisico meer lopen
 • Er is geen (goede) opvolger voor je bedrijf
 • Je bent op zoek naar een betere werk/privé balans
 • Het lukt je niet om verder te groeien
 • Je bent meer werknemer, dan ondernemer
 • Gezondheidsredenen (ziekte, burn-out, etc.) of familieomstandigheden
 • Een echtscheiding dwingt je tot verkoop
 • Een nieuwe / grote concurrent
 • Een conflict tussen zakenpartner of (mede)aandeelhouders
 • ... of je hebt de wens om te cashen
Wat je reden ook is? Wij vinden snel een koper!


Je bedrijf snel verkopen? Bel: 023 20 78 002!

5 voordelen van een bedrijfsovername via Simpel Succesvol


Wil je weten wat ons uniek maakt bij het vinden van een koper voor jouw bedrijf? Bekijk dan hieronder de belangrijkste voordelen van een samenwerking met ons.


1. Wij streven naar een droom EXIT
Je bedrijf zo snel mogelijk verkopen of juist werken aan een droom exit. Wat je strategie ook is, wij zijn er om je te helpen!

Heb jij er altijd al van gedroomd om jouw bedrijf voor een goed bedrag te verkopen, zodat jij je geen zorgen meer hoeft te maken over de toekomst? Die droom kan werkelijkeheid worden wanneer je met ons samenwerkt!

Er zijn namelijk 2 zaken die ons bijzonder maken. De 1e is onze "bedrijfsmatching". Voor degene die snel willen verkopen hebben wij een procedure waarbij wij actief op zoek gaan naar de juiste koper voor jouw bedrijf. Jouw bedrijf te koop zetten kan iedereen, actief de juiste match vinden is een andere tak van sport.

De 2e is ons DEB-traject (Droom EXIT Bedrijfstransformatie). Wanneer jij meer tijd hebt om je bedrijf te verkopen, dan kunnen wij het DEB-traject gebruiken om jouw bedrijf onweerstaanbaar te maken voor potentiële kopers!

De grote voordelen van DEB-traject zijn:
 • Verbetering bedrijfsvoering en processen
 • Meer omzet en veel grotere winstgevendheid
 • Inzet eigenaar wordt overbodig (dit is precies wat je wilt)
 • Extreme toename in verkoopprijs en gewildheid
Ben jij op zoek naar een droom EXIT voor jouw bedrijf?
Vraag dan hier een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.

2. Krijg meer voor je bedrijf dan verkopen via broker of zelfstandig!
Simpel succesvol heeft een netwerk van bedrijven en/of investeerders die begrijpen hoe een overname van een bedrijf voor alle betrokkenen een goede deal moet zijn! Het is belangrijk dat beide partijen de overdracht met een goed gevoel kunnen afronden. Deze insteek zorgt er voor dat zowel verkoper als koper het maximale uit de onderhandeling kunnen halen.


3. Verkoop sneller & gemakkelijker!
Voor eigenaren van kleine en middelgrote bedrijven is het vaak lastig om een goede koper te vinden voor je bedrijf. Volgens onderzoeken blijft 90% van de te koop staande bedrijven onverkocht! Simpel Succesvol gaat actief op zoek naar potentiële koper bij bedrijven of investeerders die reeds hebben aangegeven een bedrijf in jouw branche over te willen nemen. Dit zijn in bijna alle gevallen strategische kopers van bedrijven, wat het beste type koper is voor een snelle en goede verkoop.
4. Bedrijf met lage of geen winst is verkoopbaar!
Denk jij dat jouw bedrijf slecht verkoopbaar is wanneer deze een lage of zelfs geen winst heeft? Niets is minder waar. Simpel succesvol kan jou, zelfs in deze situatie, helpen om je bedrijf toch tegen een reële prijs te verkopen!

Een bedrijf dat voor jou wellicht minder waardevol is kan voor een koper wel waarde hebben vanuit strategisch oogpunt. Hoewel dit per bedrijf verschillend is kan het zeker de moeite waard zijn om hier met ons contact over op te nemen.
5. Keuze voor kwaliteit i.p.v. No Cure No Pay!
Zoek jij iemand die jouw bedrijf helpt te verkopen o.b.v. No Cure No Pay? Wij leggen graag uit wat de nadelen hier van zijn en waarom dit ook voor jou een slechte keuze kan zijn!

Ook wij hebben in het verleden bedrijven geholpen o.b.v. No Cure No Pay. Wij kwamen er echter al snel achter dat dit systeem in de meeste gevallen het slechtste resultaat oplevert voor beide partijen.

Stel jezelf maar eens de volgende vraag. Hoeveel tijd zou jij investeren in een klant wanneer jij zelf de bemiddelaar zou zijn en het onzeker is of je iets aan de klant gaat verdienen? Een oprecht antwoord zal waarschijnlijk in de buurt zitten van: "zo min mogelijk tijd" en dat is ook logisch.

Des te meer uren je als bemiddelaar investeert des te groter het risico en dit is precies de reden dat jij je als verkoper hiermee in je eigen vingers snijdt!

In veel gevallen zal er onvoldoende tijd en aandacht worden besteed aan de verkoop van je bedrijf om het te verkopen, laat staan het maximale resultaat er uit te halen. Door de aard van het No Cure No Pay systeem zal de nadruk eerder op snelheid dan op aandacht en kwaliteit komen te liggen.

Het resultaat: je bedrijf wordt niet verkocht of het wordt te snel verkocht voor een te lage prijs!

Denk daarom goed na over jouw keuze. Je verkoopt je bedrijf maar 1 keer en daarom is het des te belangrijker dat het goed gebeurd! Het blijft dezelfde handtekening onder het verkoopcontract, alleen het resultaat kan € 100.000-den verschillen.

Wij hebben daarom besloten liever met 1 gemotiveerde verkoper samen te werken, dan met 100 verkopers die graag No Cure No Pay willen. Wanneer jij die gemotiveerde verkoper bent die wil investeren in een droom-exit van zijn bedrijf, neem dan zeker contact met ons op. Wij leggen je graag uit op welke wijze wij het maximale uit de verkoop van jouw bedrijf kunnen halen.


Kortom, loop je met de gedachte om je bedrijf te willen verkopen, aarzel dan niet langer en neem direct contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. Wij helpen je graag om je bedrijf te verkopen aan een partij die je bedrijf met de meeste zorg zal voorzetten en die de beste prijs er voor over heeft!

Wat is je bedrijf eigenlijk waard?


Het is natuurlijk leuk dat je met de gedachte speelt om je bedrijf te verkopen, alleen voor welk bedrag? Als eigenaar hecht je natuurlijk veel waarde aan je eigen bedrijf, alleen is dat ook een reële waarde die een koper in je bedrijf ziet?

De ervaring leert namelijk dat ondernemers de waarde van hun bedrijf nogal eens verkeerd inschatten. Deze inschattingen wijken zowel naar boven als naar beneden af en dat is op zich ook wel begrijpelijk!

Voor het bepalen van de juiste verkoopwaarde van je bedrijf spelen namelijk nogal wat factoren mee. Een officiële waardebepaling van je bedrijf kan zowel jou als de koper helpen om deze onduidelijkheid weg te nemen.

Snel verkopen voor een goede prijs?

Wanneer je van plan bent om je bedrijf op korte termijn te verkopen en tevens een goed prijs wilt hebben, dan is het verstandig om direct contact met ons op te nemen. Wij "matchen" je graag met de juiste koper!

bedrijfsovername image

Bedrijf Verkopen? Zet de eerste stap

Wanneer je serieus geïnteresseerd bent om je bedrijf te verkopen en je wilt weten wat jouw bedrijf waard is neem dan even contact met ons op. In een vrijblijvend persoonlijk gesprek bespreken we graag wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf.


Je bedrijf snel verkopen? Bel: 023 20 78 002!