Video Marketing

Iedereen kent het gezegde wel: een plaatje zegt meer dan 1000 woorden.

Wist u ook dat 1 minuut VIDEO meer zegt dan 1,8 MILJOEN woorden!?

Volgens Dr. James McQuivey van Forrester Research is een video boodschap exponentieel krachtiger dan welke geschreven tekst. Genoeg reden om video marketing ook voor uw bedrijf in te zetten!

video marketing bureau afbeelding

Waarom een video marketing consultant / bureau inschakelen?


Het lijkt zo eenvoudig. Even een video maken met een (online) video tool en uploaden naar uw favoriete social media kanaal. Voor degene die thuis zijn in professionele video productie en marketing is dat wellicht zo. Voor de meeste ondernemers is video marketing echter een behoorlijke uitdaging.

Zij zien door de bomen het bos niet meer, waardoor velen besluiten om geen video te gebruiken in hun marketing. Dit is heel jammer, want video kan een enorme toegevoegde waarde hebben!

Natuurlijk ter verrijking van de informatie op uw website, maar in het bijzonder om er voor te zorgen dat meer potentiële klanten omgezet kunnen worden in betalende klanten voor uw bedrijf.

Dit is precies waar een video marketing bureau of consultant u mee kan helpen.

Video marketing voor meer omzet!


Simpel succesvol heeft zich gespecialiseerd in succesvolle video marketing campagnes. Met ons concept kunnen wij razend snel een video marketing campagne voor u opzetten die u kunt gebruiken op uw website of uw favoriete social media.

Onze video marketing campagnes richten zich hoofdzakelijk op het verbeteren van uw omzet!

Met een video marketing campagne zorgen wij er voor dat uw bedrijf zich onderscheid van uw concurrenten, waardoor u meer website bezoekers kunt omzetten in betalende klanten!

Om dit te realiseren gebruiken wij onze website butlers. Een innovatieve en zeer effectieve marketing oplossing om uw website weer bijzonder te maken!

Video marketing strategie plaatje

Meer klanten voor uw bedrijf nodig? Bel: 023 20 78 002!

De 7 slimste video marketing tips & trends 2017


Bent u op zoek naar de laatste tips en trends op video marketing gebied? Bekijk dan absoluut de 7 tips en nieuwste trends hieronder.


1. Gebruik website butlers (HOT!)
De absolute topper in video is een website butler. Een website butler is een eenvoudige en zeer effectieve manier om uw website te onderscheiden van uw concurrentie en meer bezoekers te converteren in betalende klanten!
Serieuze ondernemers begrijpen direct dat website bulters uw bezoekers meer kunnen vertellen dan elke andere geschreven tekst en zijn daardoor een 'must have' voor uw bedrijfswebsite.
Uitgebreide informatie over website butlers vind u hier.
2. Uw klanten verwachten video
Video is allang geen luxe meer. Wanneer u echt succesvol uw bedrijf wilt promoten, dan is een goede video marketing strategie absolute noodzaak.
Zeker gezien het feit dat 25% van uw klanten interesse verliezen wanneer uw bedrijf geen video heeft die meer kan vertellen over uw bedrijf of uw producten. Uw klanten (zowel particulier als B2B) verwachten tegenwoordig video ondersteuning bij het maken van hun koopbeslissing. Wanneer u deze niet heeft, dan is dat zeker een gemiste kans op nieuwe klanten!
Toch zijn uw klanten niet de enige reden dat video belangrijk is. Door de toenemende concurrentie wordt het steeds lastiger om uzelf te onderscheiden van uw concurrenten. Een goed uitziende website is vandaag de dag niet meer bijzonder. Pakkende en goed converterende video's zijn echter nog op weinig websites te vinden.
3. Kwaliteit boven kwantiteit
Wanneer u besluit om video in te zetten, dan is het belangrijk dat u gaat voor kwaliteit i.p.v. voor hoeveelheid. De tijd is voorbij dat u hoge ogen bij uw klanten kon scoren met vele simpele zelf in elkaar gezette video's.
Uw klanten verwachten tegenwoordig video boodschappen van hoge kwaliteit en met degelijke informatie. Wanneer u degene bent die in hoge kwaliteit video's investeert, dan maakt uw bedrijf direct een veel professionelere indruk bij uw klanten.
Wanneer u de klant bent, dan werkt u natuurlijk ook liever samen met professionals dan met een amateur!
4. Video wordt persoonlijker
Video marketing evolueert steeds meer van afstandelijk naar persoonlijk. Zorg er voor dat uw video's uw klant aanspreken op een persoonlijk niveau.
Overbrug de afstand tussen uw bedrijf en uw klant en zorg er voor dat zij zich gehoord voelen. Klanten doen natuurlijk het liefst zaken met mensen i.p.v. met instituten.
Door persoonlijke video boodschappen komt u dichter bij uw klant te staan en zult u zien dat zaken doen veel eenvoudiger wordt!
De onder punt 1 genoemde website butlers zijn daar een prima voorbeeld van. Geef uw website een gezicht en persoonlijkheid. Uw klanten zullen het u in dank afnemen!
5. Engagement is belangrijker dan ooit!
In een tijd waarin er elke minuut meer dan 500 UUR aan video materiaal worden toegevoegd aan Youtube wordt het steeds belangrijker dat uw video boodschappen anders zijn dan de rest.
Zorg er daarom altijd voor dat uw video's direct de aandacht van uw doelgroep pakken. Het is belangrijk dat u vooraf het doel van uw videoboodschap bepaald. Maak vooraf een plan, zodat de kijker van uw video de gewenste actie uitvoert.
Dit is een zeer belangrijk asprect wanneer u echt succes wilt hebben met uw video's. ..... video's zullen tevens meer worden 'geliked'en gedeeld door de kijkers. Dit is uitermate belangrijk voor het virale effect van uw video's.
6. Video groter aandeel van informatie marketing
Door de constante groei van de vraag naar video gerelateerde informatie is het belangrijk dat bedrijven steeds meer van hun informatie in de vorm van video gaan aanbieden.
Sommige video marketing experts bevelen aan dat minimaal 50% van uw content uit video zou moeten bestaan. Dit staat in schril contrast met de hoeveelheid video's die ondernemers effectief inzetten.
Veel ondernemers zijn waarschijnlijk blij wanneer zij een mooie website hebben met goede tekstuele informatie, wat afbeeldingen en wellicht een algemene video.
Gelukkig is er een simpele manier om hoge kwaliteit video's toe te voegen aan uw website. Uw website krijgt een professionelere en meer persoonlijke uitstraling en uw bezoekers blijven langer op uw pagina's wat weer goed is voor uw positie in Google!
7. Video als service ondersteuning
Video marketing richt zich natuurlijk vooral op de promotie van uw bedrijf bij nieuwe klanten. Toch kunt u video ook prima inzetten voor de ondersteuning bij veel gestelde vragen of after sales.
In een korte video kunt u zoveel meer uitleggen dan u in tekst kunt doen. Daarnaast is tekst veel afstandelijker en kunt u met service video's uw klanten meer het gevoel geven dat u er voor ze bent!

Kosten & ROI video marketing


Video marketing wordt door veel ondernemers nog steeds gezien als een investering zonder dat u daar direct rendement voor terug kunt verwachten. Of deze visie correct is hangt af van de manier waarop u video inzet.

Wanneer u bijvoorbeeld gebruik maakt van een website butler als video marketing instrument, dan kunt u een direct Return On Investment (ROI) verwachten. Met een butler kunt u er namelijk voor zorgen dat meer van uw website bezoeker contact met u opnemen of overgaan tot een door u vooraf ingestelde actie. Bijvoorbeeld klikken naar uw laatste acties, inschrijven op uw nieuwsbrief of aansporen om contact met u op te nemen. 1 ding is zeker:

Website butlers werken conversie verhogend en verdienen hun geld absoluut terug.

Door de relatief lage kosten van een butler kunt u snel een mooi rendement zien!

Kosten video marketing image

Meer weten over video marketing?

Nieuwsgierig wat video marketing voor uw bedrijf kost? Neem dan even contact met ons op. In een persoonlijk gesprek laten wij u graag de mogelijkheden zien.


Meer klanten voor uw bedrijf nodig? Bel: 023 20 78 002!